Masáže

Klasické masáže  

Modelážní maska

Tuto masku je vhodné použít po klasické, relaxační masáži, po opalování v soláriu nebo jen tak pro zlepšení nálady. Maska je nanesena na tělo, po 20 minutách je sundána v jednom kuse a poté není, narozdíl od masáže čokoládové nebo medové, potřeba sprcha. Látka obsažená v kakau působí podobně jako kofein, jen ne v takové síle tzn. krevní cévy se rozšiřují a aktivuje se látková výměna. Kakaové aroma je téměř silné, jako u čokolády. Maska slouží jako optimální podpora pro štíhlou siluetu těla. Pokožka bude jemnější, vyhlazenější, pružnější, vyživená a zbavená škodlivých látek, které se v našem těle za celý život díky našemu hektickému a nezdravému životnímu stylu, nahromadily.

Medové masáže

Pozitivní a léčivé účinky medu využívali již staří Římané, Řekové, Číňané, Arabové a jiné národy.

Tyto masáže působí ještě hlouběji pod vrstvou pokožky než u masáží čokoládových zvláště kolem páteře, odkud vytahují škodliviny, které jsou tam za celý život usazeny. Proto tyto masáže doporučujeme všem, kteří žijí nezdravým životním stylem, ve stresu a mají oslabený organismus, což způsobuje vznik různých nemocí. Mezi pozitivní účinky patří detoxikace organismu, působí proti únavě, stresu, ztrátě vitality, depresi, nespavosti a migréně.

Dále působí při menstruačních bolestech, aktivuje a stimuluje vnitřní orgány především játra, plíce a ledviny,působí při revmatických bolestech svalů a kloubů a artróze.

Mezi další pozitivní účinky můžeme zařadit zlepšení spánku, trávení a pomoc při řešení žaludečních obtíží, jsou výborné pro alergiky a osoby trpící chronickým únavovým syndromem, dostaví se i při poruchách slinivky, jaterních chorobách  a slabosti ledvin. Pomáhají odstranit celulitidu a akné. Mohou vás zbavit nervových poruch všeho druhu.

Též se dostaví efekt při poruchách potence a neplodnosti a též i po operacích a při různých slabostech podmíněných stářím.

 

Medové masáže nejsou vhodné pro lidi alergické na med, pro lidi s křečovými žilami, vyrážkami nebo s ekzémy a při vnitřním krvácení v těle. Masáž spočívá v trojím nanesení teplého rozehřátého medu a v pomalém vmasírování medu tzv. pumpovacími pohyby do kůže klienta. Med masírováním zhoustne a poté ztmavne. Poté následuje zábal. Jako prevence stačí masáž 1x měsíčně, při obtížích 1x týdně a v akutním stavu 2x týdně. Medová masáž trvá cca 2 hodiny.

 

Čokoládové masáže

 

Kladné účinky čokolády byly známy již před 2000 lety. Čokoládová masáž je relaxační procedura, která zregeneruje a vyhladí pokožku popř. celulitidu, uvolní ztuhlé svalstvo, odplaví toxické látky a navodí pocit štěstí. Obsahuje prvky důležité pro lidské tělo např. vitamíny, antioxidanty, aminokyseliny a minerály, které tělo přes pokožku vstřebává.

Mezi pozitivní účinky patří odstranění deprese a tvorba hormonů radosti, např. endorfin, dopamin nebo serotonin.

 

Dále pomáhá při odbourávání celulitidy, redukuje strie a formuje postavu, odstraňuje vrásky a pleť je vyživená, pružnější, jemnější a omlazená, odstraňuje toxické látky z těla, aktivuje se látková výměna a má příznivý vliv na činnost srdce

 

Čokoládové masáže nejsou vhodné pro těhotné ženy, osoby s křečovými žilami, vyrážkami,ekzémy a pro osoby s onkologickým onemocněním. Samotná čokoláda, která se používá k masážím, není samozřejmě jedlá. Je to čokoláda - značka Janssen - pouze pro kosmetické účely, která má velké množství kakaa a téměř žádný cukr.

Masáž zahrnuje čokoládový peeling těla - peeling se slupkami z kakaových bobů, vlastní masáž horkou čokoládou a zábal – kakaová tělová maska s aroma kakaa.

Tato procedura trvá cca 2 hodiny.